onsdag den 2. januar 2013

Godt nytår

Rigtig godt nytår!
Jeg håber at alle havde en rigtig god aften sammen med venner eller familie. Herhjemme stod den igen i år på nytår hos en af mine rigtig gode veninder. Vi er ikke så meget til den store fest, så vi spiste en god middag, snakkede og spillede en masse spil - en rigtig hyggelig aften, og selvom den ikke foregik i byen på et dansegulv, så kom vi først hjem kl. 4.30. Et af de spil vi spillede var det, som er vist på billedet herunder. Spillet hedder Outrage, og var et vi købte for et par år siden, da vi var i London. Det går ud på, at man skal stjæle de britiske kronjuveler fra Tower of London, og spillet er simpelthen så smukt med masser af detaljer - fx er næsten alle brikkerne støbt i tin.Nytårsmiddagen bestod af tunmousse med salat og ciabattabrød; culottesteg, bagekartofler og hjemmelavet bearnaisesovs, og desserten var en chokoladekonfektkage med vanilieis. Kagen var en opskrift fra min svigerfar, og den er bare super lækker.


Nå, men det nye år er jo startet, og som altid er det jo en god mulighed for at kigge lidt på sit liv, og på hvad man ønsker at få ud af det i løbet af det næste år. Jeg har droppet nytårsforsætterne, men har alligevel fået modet på at begynde at træne igen. Jeg er blevet ansat ved flyvevåbnets reserve, så er jo nødt til at holde mig en smule i form, så jeg kan følge med de andre.

Opskriften på cholokalekonfektkage:

60 g mørk kogechokolade i små stykker
160 g smør
200 g sukker
2 æg
60 g hvedemel
1 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
120 g hakkede valnøddekerner
200 g mørk overtrækschokoladei små stykker

Bagetid: Ca. 30 min ved 175 grader

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen rør godt mellem hver. Bland melet med kakao, vanillesukker og halvdelen af de hakkede nødder. Rør den smeltede, letafkølede chokolade i æggemassen, skiftevis med melblandingen. Fordel dejen i en smurt, raspdrysset ovnfast form (ca. 20x30 cm) og bag den midt i ovnen. Smelt overtrækschokoladen i en skål over vandbad og smør den over den halvkolde kage. Pynt med resten af nødderne. Skær kagen ud i konfektstykker (4x4 cm). Kagerne er sprøde udvendigt og bløde indvendigt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar